Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η ΜΙΖΕΡΙΑ, οι ΒΟΛΙΩΤΕΣ και ο ΜΠΕΟΣ

(Δημοσιεύτηκε στις 6/4/11 στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ)

Ξέρω πως πολλούς θα ξενίσει το θέμα της σημερινής επιστολής, αφορμή και πάλι αυτό που παλιότερα σε άλλες επιστολές έχω ονομάσει…. Σύνδρομο του Βόλου…. και που για μένα αποτελεί πανάκια όλων των κακών, εμπόδιο στην πρόοδο και φυσικά αιτία της κατάντιας (!..) της πόλης.

Δεν τολμάει να εμφανισθεί κάτι καλό, κάτι που να διαφέρει….και αμέσως ψάχνουν να βρουν τo στραβό (έστω και αν δεν υπάρχει) και να το πολεμήσουν.
Τον ΜΠΕΟ (θα τον λέω έτσι.. του ταιριάζει άλλωστε σαν άνθρωπο της πιάτσας…) ούτε που τον ξέρω, σαν φίλαθλος μόνο έχω παρακολουθήσει τα πεπραγμένα του….

Χρόνια τώρα σαν ποδοσφαιράνθρωπος…. έχει καταφέρει με καθαρά προσωπικό ύφος και συμπεριφορά να πρωτοστατεί στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα…. επιλογή του!...

Αν είναι τζογαδόρος, το κράτος και το σύστημα είναι αυτοί που του το επιτρέπουν προκαλώντας τον, πράγμα που κάνουν άλλωστε σε όλους τους Έλληνες επισημοποιώντας (για ιδίους εισπρακτικούς λόγους) το χρηματιστήριο του τζόγου.

Σε τι διαφέρει άραγε!.. από αυτούς που πλούτισαν στα αμαρτωλά χρόνια του χρηματιστηρίου!...

Ο χρόνος έχει αποδείξει ότι παρόλα τα όσα του φορτώνουν και καταμαρτυρούν δεν έχει (από ότι ξέρω) καμιά καταδίκη.

Προσωπικά τον προτιμώ έτσι …. από κάτι σιγανοπαπαδιές!.. νεόπλουτους!... που συναγωνίζονται τα μηδενικά των καταθέσεων τους, τριγυρνώντας στον χώρο κάνοντας ότι είδους λαμογιά!!....λεηλατώντας και πλουτίζοντας πίσω από την μάσκα…. του καθώς πρέπει!..... 

Άλλωστε για ποδόσφαιρο μιλάμε!.... και όχι για κατηχητικό!...   
Στον Ολυμπιακό Βόλου, απέδειξε πως κατέχει και χειρίζεται το θέμα μια χαρά, προσφέροντας εκτός του τσαμπουκά!.. και μεγάλες επιτυχίες συνοδευμένες με ποιότητα!.....

Χρόνια τώρα αυτή η ομάδα παράπαιε!...κινδυνεύοντας ακόμη και να εξαφανισθεί. 

Οι λόγοι πολλοί και το σπουδαιότερο γνωστοί, στους σημερινούς υποστηρικτές της απαξίωσης του έργου… έστω της επιχείρησης! (αν έτσι αρέσει σε κάποιους να λένε)... ΜΠΕΟΥ.

Κάντε μια αναδρομή σε όλους αυτούς που κατά καιρούς ασχολήθηκαν με την ομάδα… υπάρχει σύγκριση;….. μέχρι και κομματικό φέουδο είχε καταντήσει!....
Αν ο ΜΠΕΟΣ κατηγορείται για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί, ας τον αφήσουν να τα βγάλει πέρα μόνος του, μπορεί!...

Το κύκλωμα και γενικά το περιβάλλον του ποδοσφαίρου είναι γνωστό πως νοσεί!..

Συμφέροντα, ιδιοτροπίες και ενίοτε κρατικές παρεμβάσεις αλλά και αδιαφορία, το έχουν περιπλέξει σε κάτι που δεν έχει καμιά σχέση με αθλητισμό.
Πως άλλωστε όταν κυρίαρχο στοιχείο και απώτερος σκοπός είναι το οικονομικό όφελος σε όλες του τις εκδοχές ακόμη και στον με τις κρατικές ευλογίες τζόγο. 
Επομένως είναι η μεγαλύτερη υποκρισία να μιλάμε για προστασίες αθλήματος και καταπάτηση ηθικών αρχών.

Τα γεγονότα (κασέτες…σεναριακή ονομασία) για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει άλλωστε σ αυτή την πόλη και σε όλους τους τομείς, βόλεψαν κάποιους… που αφορμή ζητούσαν!..

Κατά την άποψή τους… δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν να έρθει κάποιος έτσι ξαφνικά να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά, να κάνει κάτι το διαφορετικό και το χειρότερο!...τι ντροπή!.. να βάλει τα γυαλιά!... στους αυτοχαρακτηρισμένους γενικά, παράγοντες της τοπικής κοινωνίας… και να τον αφήσουν ήσυχο.

Δυστυχώς αυτή η κούφια συμπεριφορά ανήκει σε μια μειοψηφία πολιτών που καταφέρνει όμως και καπελώνει όλους τους άλλους διατηρώντας την μιζέρια του τίποτα!....

Πιθανόν το λάθος (;) του ΜΠΕΟΥ να είναι ότι δεν έχει μάθει να χαϊδεύει και με τους φελλούς να απασχολείται μόνο όταν πρόκειται να ανοίξει κάποια φιάλη.      

Μια από τις ωραιότερες περιοχές στον κόσμο μένει στην αφάνεια από αυτή και μόνο την υπερισχύουσα κατά περίεργο τρόπο νοοτροπία και συμπεριφορά, μερίδας των ανθρώπων που την κατοικούν.

Χάσαμε τους Μεσογειακούς και το ξεχάσαμε!...

Εκατομμύρια δαπανήθηκαν άσκοπα για κορύνες και άχρηστους ποδηλατοδρόμους και κανένας δεν λογοδότησε!..

Κοντεύουν να πάνε φαντάροι αυτοί που γεννήθηκαν όταν ξεκίνησε ο ατέλειωτος περιφερειακός...και πέρα βρέχει!..

Αρκεί που υπάρχουν τα τσιπουράδικα!... και ο ύπνος.

Αυτή είναι η έξωθεν μαρτυρία!….. γιατί σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άλλου κόσμου, αυτού που λέγεται σιωπηρή μειοψηφία!.. που επιθυμεί το καλό, την πρόοδο, την εξέλιξη, την διάκριση!... και που όμως αηδιασμένος από όλα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν, έχει αποτραβηχτεί από τα κοινά… παραμένοντας και περιμένοντας όμως, σε αναμονή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου